Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πετάτε πια ραβδί στον σκύλο σας

Το να πετάς το ραβδί στον σκύλο σου είναι σίγουρα το πιο συνηθισμένο παιχνίδι που υπάρχει όταν περνάς χρόνο με το σκυλάκι σου! Ωστόσο, αυτό το παιχνίδι δυστυχώς δεν είναι χωρίς κίνδυνο για το ζώο σας. Πράγματι, η ρίψη ραβδιού έχει καταγγελθεί εδώ και αρκετά χρόνια από ειδικούς στην υγεία των ζώων.

Ένα επικίνδυνο παιχνίδι για το σαγόνι του σκύλου σας

Μια από τις μικρές απολαύσεις που έχουμε όλοι όταν βγαίνουμε για μια βόλτα είναι να μαζεύουμε ένα ραβδί από το έδαφος και μετά πετάξτε το στο σκυλάκι μας για να μας το φέρει πίσω. Ξέρατε όμως ότι δεν είναι χωρίς ρίσκο; Του’Βρετανική Ένωση Κτηνιάτρων που θυμίζει τον κίνδυνο αυτού του παιχνιδιού». Πετάξτε μπαστούνια στον σκύλο σας μπορεί να είναι επικίνδυνο και να οδηγήσει σε φρικτούς τραυματισμούς εξήγησε ο διευθυντής της ένωσης στους The Times το 2016. Τραυματισμοί που θα επηρεάσουν τον σκύλο σας, όπως π.χ περικοπές στη γλώσσα και το στόμα ή στο λαιμό » και «ακόμη και όταν ο τραυματισμός αντιμετωπίζεται, τα θραύσματα συχνά παραμένουν ενσωματωμένα και απαιτούνται περαιτέρω επεμβάσεις».

χρυσή μπαλάντα SmBerG / Pixabay
© SmBerG / Pixabay

Αυτοί οι τραυματισμοί συμβαίνουν συχνότερα όταν ο σκύλος το επιχειρεί πιάσε το ξύλο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αυτό ακριβώς το υλικό φταίει εδώ. Πράγματι, τα ραβδιά που στέλνονται στον αέρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά νεκρό ξύλο, εύθραυστο, εύθρυπτο και επομένως δυνητικά επικίνδυνος. Τα σαγόνια των τετράποδων φίλων μας είναι αρκετά δυνατά, α ατυχήματα μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα.

Αντικαταστήστε το ξύλο με κατάλληλα αντικείμενα

Ακόμα κι αν το ίδιο το παιχνίδι δεν συνιστάται ιδιαίτερα από εκπαιδευτική άποψη, αυτό που καταγγέλλουν οι κτηνίατροι είναι η επικινδυνότητα του αντικειμένου. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να αποκτήσετε παιχνίδια σχεδιασμένα ειδικά για σκυλάκια σε καταστήματα σκύλων ή καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Απο πλαστικά ή λαστιχένια μπαστούνιαροκανίζοντας κόκαλα αρκετά για να σταλούν, freesby… Με λίγα λόγια, αρκετά για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του σκύλου σας να παίξει, χωρίς να διακινδυνεύσετε την υγεία σας!

berger jeu Alexas_Photos / Pixabay
© Alex_Fotos / Pixabay

Κατανοήστε ότι αυτές οι συστάσεις γίνονται προς προστατέψτε την υγεία του σκύλου σας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εγκαταλείψετε τις εξόδους ή τα παιχνίδια μαζί του. Το πιο σημαντικό είναι να μην ρισκάρετε έναν τραυματισμό που, ωστόσο, θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Σκυλιά, αυτοί οι ήρωες: ανακαλύψτε 5 ιστορίες πολύ θαρραλέων σκύλων

6 τρόποι για να κάνετε τον σκύλο σας να καταλάβει ότι τον αγαπάτε

Ονειρεύονται τα σκυλιά; Η απάντηση είναι ναι !

Ο σκύλος μου τρέχει πίσω από όλα όσα κινούνται: τις αιτίες και τις λύσεις

Το Fox Terrier, ένα ρουστίκ και κομψό κυνηγετικό σκυλί