Επιβράβευση του σκύλου σας χωρίς φαγητό: 4 αποτελεσματικές τεχνικές

Ενστικτωδώς, τα ζώα κυνηγοί (όπως οι γάτες) τρέφονται μόνο όταν πεινούν. Όμως, αυτό δεν ισχύει καθόλου για τον σκύλο! Αυτό θα φάει φυσικά μόλις παρουσιαστεί η ευκαιρία από φόβο μην τελειώσει τις επόμενες μέρες. Αυτό το πρωτόγονο αντανακλαστικό του δίνει έναν πολύ ευκαιριακό χαρακτήρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εκπαίδευση του σκύλου σας μέσω ανταμοιβών τροφίμων είναι η πιο αποτελεσματική τεχνική για να πετύχετε τους στόχους σας!

Ωστόσο, το φαγητό δεν είναι η απόλυτη ανταμοιβή που μπορείτε να δώσετε στον σκύλο σας. Πράγματι, ο καλύτερος τρόπος για να τον ανταμείψεις δεν είναι η ίδια η ανταμοιβή, αλλά ο τρόπος να κάνεις πράγματα που είναι ο πιο συνεκτικός και ο πιο προσαρμοσμένος στο ζώο σου!

Κατανοήστε πώς να επιβραβεύετε τον σκύλο σας χωρίς φαγητό.

σκύλος πλοίαρχος εμπιστοσύνη ισχυρή σχέση
Πίστωση: ChristinLola / iStock

1. Επιβράβευση με σωματική επαφή και χάιδεμα

Όσο πιο σπάνιο είναι το αντικείμενο ανταμοιβής, τόσο περισσότερο θα είναι επιθυμητό από το κατοικίδιό σας. Έτσι, μερικά σκυλιά είναι περισσότερα ευαίσθητος στη στοργή του κυρίου τους παρά στη λιχουδιά. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι η σχέση σας με τις αγκαλιές με τον σύντροφό σας θα τροποποιηθεί αφού, να γίνει ανταμοιβή, αυτές οι στιγμές δεν πρέπει να είναι πλέον συνηθισμένες …το οποίο μπορεί να είναι πολύπλοκο στη ρύθμιση…

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το είδος ανταμοιβής είναι κατάλληλο αν πρόκειται να το κάνετε εκπαιδεύστε τον σκύλο σας συνεχώς όλη την ημέρα (π.χ. αστυνομικός σκύλος, οδηγός τυφλών, εκπαίδευση ποδιών κ.λπ.). Πράγματι, σε αυτό το πλαίσιο, η επιβράβευση με χάδια θα σας το επιτρέψει οικοδομήσουμε μια δυνατή σχέση με το κατοικίδιο σου, χωρίς να λείπει η καθημερινή σας στοργή.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποιους σημαντικούς κανόνες ώστε το χάδι να είναι μια στιγμή ευχαρίστησης για το ζώο σας. Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να μην πιέζετε τον σύντροφό σας για να λάβετε αυτό το άγγιγμα. Πράγματι, όπως και εμείς, έτσι και ο σκύλος μερικές φορές δεν θέλει να επέμβουμε στη φούσκα του. Γι’ αυτό πρέπει πάντα ρωτήστε τον σκύλο σας αν θέλει το κατοικίδιό σας. Για αυτό, αρκεί απλώνει απαλά το χέρι του στο ρύγχος τουκαι Δ’προσέξτε τη συμπεριφορά του: φαίνεται δεκτικός;

Έπειτα, έχουμε συνηθίσει να χαϊδεύουμε τα ζώα στην κορυφή του κεφαλιού… αλλά σπάνια τους αρέσει! Αυτή η χειρονομία συχνά προκαλεί δυσπιστία και φόβο. Μάλλον προτιμήστε πλευρά του κεφαλιού και του λαιμού.

σκύλος χαϊδεύει χαρούμενη γλώσσα
Πίστωση: Nataba / iStock

Αναρωτιέσαι πώς θα καταλάβεις ότι θα δεχτεί το χέρι σου; Μην ανησυχείς, θα το καταλάβεις φυσικά! Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί, αλλά αισθάνεται !

2. Επιβράβευση με φωνή και λόγια

Ακόμα κι αν ο σκύλος δεν μοιράζεται την όμορφη γαλλική γλώσσα μας, αυτή κατανοεί τους φωνητικούς τόνους και είναι σε θέση να αναγνωρίσει έναν αριθμό λέξεων. Για να είναι το λεκτικό υλικό ανταμοιβής σας, πρέπει υπερβάλλετε τους τόνους της φωνής σας έτσι ώστε ο σκύλος σας να αισθάνεται πότε είστε υπερήφανος από αυτόν.

Στην πραγματικότητα, αν πείτε ” Μπράβο σε έναν τόνο παιχνιδιάρικος et χαρούμενοςθα προκαλέσεις α ωραίο συναίσθημα στον σκύλο σου που στη συνέχεια θα προσπαθήσει να βρει επαναλαμβάνοντας τη δράση του. Ωστόσο, εάν το «μπράβο» σας ειπωθεί με ουδέτερο τόνο, ο σκύλος σας δεν θα διατηρήσει τη σημασία αυτής της λέξης και η λέξη σας δεν θα έχει καμία επίδραση πάνω του.

Ο σκυλος ειναι γοητευμένος από ήχουςοπότε μη διστάσετε να κάνετε τη φωνή σας να δονείται στο οξύς ! (χωρίς να σπάσουν τα τζάμια…)

3. Επιβράβευση μέσω παιχνιδιού και παιχνιδιών

ο Παιχνίδι είναι πηγή ευχάριστων συναισθημάτων για τον σκύλο σας που μπορεί στη συνέχεια να αντικαταστήσει τη λιχουδιά! Ωστόσο, αυτή η ανταμοιβή απαιτεί πολλή ενέργεια και τείνει να ενθουσιάσει το σκυλί, που μπορεί να δυσκολέψει τις προπονήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η τεχνική είναι πολύ ενδιαφέρουσα στη χρήση αλλά μόνο στο τέλος μιας συνεδρίας. Πράγματι, το να θέλεις να παίξεις με το ζώο σου δείχνει το δικό σου ερωτοδουλιά και σου υπερηφάνεια προς εκεινον. Σταδιακά, θα οπλιστεί με υπομονή και του συγκέντρωση γιατί θα ξέρει ότι θα σε έχει μόνο για εκείνον μια χαρά!

Επιπλέον, μπορείτε επίσης μην αφήνετε διαθέσιμα παιχνίδια έτσι ώστε«Υπάρχει το δικαίωμα ότι σε συγκεκριμένες στιγμές της ημέρας. Το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερο από ευεργετικός αυτοκίνητο θα κουράζεται λιγότερο και μετά νιώστε ακόμα περισσότερο ευχαρίστηση με την εύρεση τους, και η παροχή παιχνιδιών θα γίνει ένα μη θερμιδικό σύστημα επιβράβευσης!

σκυλί παίζει σχοινί
Πίστωση:jodie777 / iStock

4. Επιβραβεύστε επιτρέποντάς του να πάρει αυτό που θέλει

Είναι πολύ σημαντικό να νμη δίνετε στον σκύλο σας κάτι που θέλει μέσω κακής συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος σας βιαστεί πίσω από την πόρτα για να την ανοίξετε, δεν πρέπει να του επιτρέψετε να βγει έξω κάτω από αυτές τις συνθήκες. Το να το αφήσεις όμως πίσω από την πόρτα δεν είναι απαραίτητα η λύση… Σε αυτή την περίπτωση μπορείς ενώ πάλι et ζητήστε του να καθίσει. Μόνο αφού εκπληρώσει το αίτημά σας θα του επιτρέψετε να φύγει.

Αυτή η τεχνική του ανταμοιβή για να πάρει αυτό που θέλει επιτρέπω για να αποτρέψετε τον σκύλο σας να αφομοιώσει ότι μια από τις κακές του συμπεριφορές του επιτρέπει να πετύχει έναν από τους στόχους του. Σε αυτό το παράδειγμα, ο σκύλος σας θα εξισώσει το δικαίωμα να βγαίνει έξω με το να παραμένει ήρεμος και υπάκουος, να μην ξύνεται και να ουρλιάζει πίσω από την πόρτα.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 5 βασικές εντολές για να διδάξετε τον σκύλο σας

Πώς να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας στο γιογιό: 5 αποτελεσματικές συμβουλές!

Ουρά του σκύλου: 4 πτυχές που πρέπει να αναλύσετε για να κατανοήσετε τα συναισθήματά του

Κατανόηση της γλώσσας του σώματος ενός σκύλου

Ο Αυστραλός Κέλπι, ένας βοσκός που κατάγεται από το Ντίνγκο