Τα 10 κορυφαία σκυλιά που λατρεύουν να διασκεδάζουν στο χιόνι

Όταν αρχίζει να χιονίζει, είναι το σκυλάκι σας μάλλον ψυχρό ή εντελώς τρελό; Τα σκυλιά, ανάλογα με τη ράτσα τους, έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη αντοχή στο κρύο. Λογικά, είναι εκείνοι από τις βόρειες χώρες ή με το πιο χοντρό τρίχωμα που οπλίζονται καλύτερα ενάντια στο κρύο. Σήμερα, λοιπόν, πρόκειται να σας παρουσιάσουμε μια επιλογή από 10 ράτσες σκύλων για τους οποίους το χιόνι είναι η ιδανική παιδική χαρά.

1- Ο Άγιος Βερνάρδος

σκύλος του Αγίου Βερνάρδου
Πιστώσεις: dejet / iStock

Ένας πραγματικός σκύλος του βουνού, ο Άγιος Βερνάρδος είναι γνωστός ως σκύλος διάσωσης για ανθρώπους που έχουν πιαστεί σε χιονοστιβάδες. Η θρυλική του αντοχή στο κρύο δεν αποδεικνύεται πλέον!

2- Το Samoyed

σκύλος samoyed στο χιόνι
Πιστώσεις : AdamRadosavljevic / iStock

Με την παχιά άψογη λευκή γούνα του, υποψιαζόμαστε ότι το Samoyed πρέπει να προστατεύεται καλά από το κρύο. Αρκεί τότε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο σκύλος είναι από τη Σιβηρία για να πειστούμε απόλυτα.

3- Νέα Γη

Newfoundland στο χιόνι
Credits: Sveta Elfimova / iStock

Το Newfoundland είναι ένας σκύλος που θα έδινε τη ζωή του για τον αφέντη του. Ένα πραγματικό ναυαγοσώστη στη θάλασσα χάρη στα πέλματα του που το καθιστούν εξαιρετικό κολυμβητή, το Newfoundland είναι επίσης πολύ άνετο στο κρύο.

4- Pyrenean Mountain Dog

Πυρηναίος ορεινός σκύλος
Πιστώσεις: καστενοειδές / iStock

Ράτσα που έγινε διάσημη από τη σειρά “Belle et Sébastien”, η απλή ανάγνωση του ονόματός της υποδηλώνει ότι αυτό το σκυλάκι είναι πολύ συνηθισμένο στο κρύο των βουνών. Αυτό το τσοπανόσκυλο, που ονομαζόταν και Patou, το χρησιμοποιούσαν για να εκτρέφουν κοπάδια στα χιονισμένα υψώματα των Πυρηναίων.

5- Το Siberian Husky

Σιβηρικός γεροδεμένος σκύλος
Πιστώσεις: JEnnA1506 / iStock

Ο κατεξοχήν σκύλος έλκηθρου, ο Siberian Husky κατάγεται από τον Άπω Βορρά, όπως υποδηλώνει και το όνομά του. Υπερκινητικός, αυτός ο σκύλος δεν επηρεάζεται σε καμία περίπτωση από το κρύο.

6- The Bernese Mountain Dog

Βουνό σκυλί Bernese στο χιόνι
Credits: Photographer-and-Illustrator / iStock

Το κρύο δεν είναι πρόβλημα για τον Bernese Mountain Dog που είναι κατεξοχήν σκύλος του βουνού. Κατάγεται από την Ελβετία και του αρέσει ιδιαίτερα το χιόνι.

7- L’Akita Inu

Ιαπωνικός σκύλος Akita Inu
Πιστώσεις: Lunja / iStock

Με καταγωγή από την Ιαπωνία και χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για κυνήγι αρκούδας στο χιόνι, το Akita Inu δεν έχει πρόβλημα με το κρύο. Η καλά εφοδιασμένη γούνα του δίνει την όψη ενός μεγάλου βελούδινου.

8- Ο Μαλαμούτ της Αλάσκας

Alaskan Malamute στο χιόνι
Συντελεστές: Cavan-Images / iStock

Με τους γεροδεμένους αέρα του, το Malamute εξακολουθεί να είναι πιο επιβλητικό από τον ξάδερφό του. Είναι από την Αρκτική και το πολύ χοντρό παλτό του τον κάνει σχεδόν αναίσθητο στο κρύο.

9- Ο Λύκος Σπιτς

λύκος σκύλος σπιτς στο χιόνι
Πιστώσεις: bruev/iStock

Αυτή η ποικιλία Spitz ονομάζεται επίσης Keeshond. Με την εμφάνιση που μοιάζει με λύκο και την επιβλητική γούνα του, είναι γνωστό για τη στιβαρότητά του στις χαμηλές θερμοκρασίες.

10- Θιβετιανό Μαστίφ

σκύλος μαστίφ του Θιβέτ
Πιστώσεις: User7565abab_575 / iStock

Ονομάζεται επίσης Θιβετιανός Μαστίφ, ο Θιβετιανός Μαστίφ είναι ένας σκύλος εντυπωσιακού αναστήματος. Με τη γούνα του λιονταριού του συνόδευε τους νομάδες βοσκούς των Ιμαλαΐων και στάθηκε φρουρός στα μοναστήρια του Θιβέτ. Το κρύο δεν τον τρομάζει καθόλου!

Είναι σε αυτήν την υπέροχη φυλή που τα 10 κορυφαία σκυλιά μας αντιστέκονται καλύτερα στο κρύο. Να ξέρετε ότι υπάρχουν ακόμα πολλές άλλες φυλές που σίγουρα θα ανακαλύψουμε σε επόμενο άρθρο!

Γιατί ο σκύλος μου τρώει γρασίδι; Είναι φυσιολογικό αυτό;

τα αρχικά ονόματα που ξεκινούν με το γράμμα P