Μόλις υιοθετήσατε ένα κουτάβι ή έναν ενήλικο σκύλο και όπως η πλειονότητα των ανθρώπων, πρέπει να λείπετε για να πάτε στη δουλειά σας. Ως αποτέλεσμα, λείπετε για περίπου 7 ή 8 ώρες την ημέρα, κάτι που φαίνεται σαν μια αιωνιότητα για το σκυλάκι σας! Πριν φύγετε, νιώθει άγχος. όταν γυρνάς σπίτι, έχει κάνει κάτι ανόητο… και αυτό είναι φυσιολογικό. Υπάρχουν πραγματικά διαφορετικά σημεία μεθόδων που πρέπει να εφαρμόσετε για να διδάξετε τον σκύλο σας να είναι μόνος.
1. Μην αντιδράς υπερβολικά
Με άλλα λόγια: μην φτιάχνετε κουτιά με το πουγκί σας από την αρχή. Θα πρέπει να είναι το ίδιο όταν φεύγετε ή γυρίζετε σπίτι. Για να διδάξετε τον σκύλο σας να είναι μόνος, πρέπει πρώτα να του το δείξετε ότι μπορεί να σου συμβεί. Ο σκύλος είναι ένα ζώο που ζει φυσικά σε μια ομάδα, τότε είναι πολύπλοκο για αυτόν να παραμείνει χωρίς παρέα. Έτσι, δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς μαζί του και να εκπληρώνετε όλα τα αιτήματά του, ακόμα κι αν είναι δύσκολο. Πάνω από όλα, πρέπει να παραμείνετε φυσικός και να επιδοθείτε σε επαγγέλματα που δεν το αφορούν. Κάθε φορά. Το παν είναι να βρεις την τέλεια ισορροπία!

Στην αρχή, το σκυλάκι σας πιθανότατα θα είναι απογοητευμένο που δεν έχει τη συνεχή προσοχή σας. Θα κάνει ανόητα πράγματα για να βγάλει ατμό ή θα σας ωθήσει να τον φροντίσετε. Μην τον μαλώσεις αν δεν τον πιάσεις, γιατί δεν θα καταλάβει το λάθος του. Όταν δείτε ότι πρόκειται να κάνει κάτι ηλίθιο ή ότι μόλις το έκανε, στείλτε του ένα «Όχι» σταμάτα. Σηκώστε τη ζημιά εκτός οπτικού πεδίου, για να μην το πάρει για παιχνίδι.. Με τον καιρό, ο σκύλος σου θα γίνει πιο υπομονετικός και θα ξέρει ότι είναι είναι φυσιολογικό να βαριέσαι μερικές φορές! Είναι μια ουσιαστική ιδέα για την εκμάθηση της μοναξιάς.
2. Συνηθίστε το φεύγοντας σιγά σιγά
Είναι σημαντικό το κουτάβι σας ή ο ενήλικος σκύλος σας να καταλάβει ότι μπορείτε να φύγετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας χωρίς αυτόν. Επομένως, θα το ξέρει και αυτός πάντα θα επιστρέφεις και έτσι θα έχει εμπιστοσύνη σε σας. Αν απουσιάζεις πάντα τις ίδιες ώρες (στην αρχή), θα ανησυχήσει εκ των προτέρων γνωρίζοντας ότι η μοιραία στιγμή πλησιάζει! Επιλέξτε ένα δωμάτιο στο οποίο ο σκύλος σου θα παραμένει μόνος κάθε φορά που φεύγεις. Τοποθετήστε το έτσι ώστε να έχει όλα όσα χρειάζεται: κρεβάτι, παιχνίδια, νερό κ.λπ. Μόλις δημιουργηθεί αυτή η βάση, μπορείτε να ξεκινήσετε την εκπαίδευση. Να θυμάστε ότι οι συνεδρίες δεν πρέπει μην αργήσω πολύ, με κίνδυνο ο σκύλος σας να χάσει την υπομονή του.

Περπατήστε στο δωμάτιο που έχετε επιλέξει και αφήστε τον σκύλο σας να σας ακολουθήσει φυσικά. Παραμένοντας απόλυτα ουδέτερος, κλείστε την πόρτα πίσω σας. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα, πριν επιστρέψετε για να επιβραβεύσετε το σκυλί σας με ένα χάδι. Καθώς προχωράτε, αυξήστε το χρόνο σας σε αρκετά λεπτά. Ο σκύλος σας μπορεί να αρχίσει να κλαίει όταν φεύγετε από το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, ανοίξτε του την πόρτα, χωρίς όμως να τον επιβραβεύσετε. Θα ξέρει ότι δεν υιοθετεί τη σωστή συμπεριφορά. Θα δείτε ότι με τον καιρό ο σκύλος σας θα συνηθίσει να φεύγετε, έστω και για αρκετές ώρες. Μην υιοθετήσετε α ύποπτη συμπεριφορά πριν φύγει, γιατί πρέπει να καταλάβει ότι είναι φυσιολογικό να μην είσαι πάντα εκεί και ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεται. Όταν γυρίσετε σπίτι, χαϊδέψτε τον ήρεμα αν δεις ότι δεν έχει κάνει καμία βλακεία.
3. Βρείτε του επαγγέλματα
Ακόμα κι αν ξέρει την πλήξη, δεν είναι λόγος για τον σκύλο σας να μην έχει τίποτα να κάνει συνέχεια. Όταν δεν είστε κοντά, αφήστε παιχνίδια και λούτρινα ζωάκια για να ασχοληθεί. Μη διστάζεις να τα αλλάζεις τακτικά, για να μην τα κουράζει. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ή να φτιάξετε παιχνίδια για γέμισμα με κροκέτα, που θα τον αναγκάσει να τα γυρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις για να τα βγάλει έξω. Για παράδειγμα, οι μπάλες Kong είναι τέλειες για αυτό! Τέλος, μην κλείνετε όλες τις κουρτίνες σας, ο σκύλος σας πρέπει να μπορεί παρακολουθήστε τι συμβαίνει έξω από καιρό σε καιρό. Επομένως, εάν έχετε έναν κλειστό κήπο που δεν φαίνεται, θα μπορούσατε να επενδύσετε σε μια πόρτα για κατοικίδια. Παρακαλώ σημειώστε: τα πολύ μικρά κουτάβια δεν μπορούν να βγουν έξω όπως θέλουν στην αρχή!
Εάν παρ’ όλες τις προσπάθειές σας, τίποτα δεν βοηθάει, μάλλον οφείλεται στο ότι ο σκύλος σας υποφέρει. της υπερπροσκόλλησης. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε το άρθρο μας για το θέμα και να απευθυνθείτε σε κτηνίατρο.

Θα σας αρέσει επίσης:
Ο σκύλος μου κρύβεται κάτω από έπιπλα: 7 πιθανοί λόγοι
Ο σκύλος μου φοβάται την καταιγίδα: 7 καλά αντανακλαστικά για να τον βοηθήσουν
6 τρόποι για να κάνετε τον σκύλο σας να καταλάβει ότι τον αγαπάτε