Αποφάσισες να σταματήσεις να μετράς τον αριθμό των λευκών παντελονιών που έπρεπε να αποχωριστείς, γιατί το γλυκό σου πουγκί τα έχει λερώσει όλα ανεπανόρθωτα; Και όταν οι καλεσμένοι έρχονται να σε δουν, τους πετάει; Ντροπή… ειδικά αν το κάνει με βρώμικα πόδια! Ακολουθούν λοιπόν 4 εκπαιδευτικές συμβουλές Animalaxy ώστε ο καλύτερός σου φίλος να μην σε ξαναπατήσει.
Φωνάζει για την προσοχή σου
Όταν το σκυλάκι σου πηδάει πάνω σου, έχει έναν καλό λόγο: θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής ! Ας το παραδεχτούμε, κάνοντας αυτό, παίρνει πολύ καλά τον δρόμο του. Τούτου λεχθέντος, τα πράγματα δεν πρέπει να λειτουργούν έτσι: ο στόχος της εκπαίδευσης είναι να κάνει το σκυλί σας να το καταλάβει αυτό δεν διεκδικείται η προσοχή με αυτόν τον τρόπο.
Ήδη, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σκυλάκι σας δεν το χρειάζεται αγκαλιέςτου τρυφερότητα και του πεταλούδες. Είναι απαραίτητο για την υγεία και την ευημερία του νιώθετε άνετα και ασφαλή γύρω σας. Παρόλα αυτά, εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε την άσχημη συνήθεια του!
1. Το «Μη! “
Όταν έχεις σκύλο, είναι δύσκολο να του πεις «όχι». Είμαστε συχνά χαρούμενος που μπορώ να περνάω χρόνο μαζί του, να μπορείς να παίζεις, να αγκαλιάζεσαι στον καναπέ κ.λπ. Αλλά είναι απαραίτητο, από καιρό σε καιρό, να ξέρουμε πώς να λέμε «Όχι! , και αυτό δεν είναι εύκολο.
Η βλακεία ή η συμπεριφορά που σε δυσαρεστεί πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά όχι με φωνές ή βία. Εδώ ακριβώς είναι το «Μην! Ακόμη. Επιτρέπει στον σκύλο σας να καταλάβει ότι δεν σας αρέσει αυτό που μόλις έκανε.

2. Μπορείτε να το παραλείψετε
Αν σας είναι δύσκολο να πείτε «όχι» στον πιστό σας φίλο, το να τον αγνοήσετε θα είναι εξίσου δύσκολο. Να θυμάστε όμως ότι όλα αυτά τα κάνετε για εκείνον, για την εκπαίδευσή του. Όταν πηδάει πάνω σου για να σου τραβήξει την προσοχή, γυρίστε του την πλάτη σας και δείξτε του ότι δεν σας κάνει να θέλετε να τον αγκαλιάσετε. Μπορείς να του το κάνεις αργότερα, όταν καταλάβει ότι με το να είσαι ήρεμος παίρνει αυτό που θέλει.
Το πιο σημαντικό εδώ είναι να ενισχύουν την ήρεμη συμπεριφορά. Δώστε του δηλαδή να καταλάβει ότι όταν είναι ταραγμένος δεν έχει την προσοχή σας.
3. Οι εντολές «κάτω», «κάτσε» και «καλάθι»
Η ενίσχυση μιας συμπεριφοράς είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας. Αν πηδήξει πάνω σου, προσπαθήστε να αποφύγετε τα πόδια του και ζητήστε του να καθίσει (ή να ξαπλώσετε αν είστε ήδη καλά προχωρημένοι στην εκπαίδευση του ζώου σας), τότε δώστε του μια λιχουδιά ή μια ανταμοιβή.
Θα αφομοιώσει γρήγορα ότι η κακή συμπεριφορά «πηδήματος» δεν επιβραβεύεται, ενώ η καλή συμπεριφορά ανταμείβεται. Στη συνέχεια, θα προτιμήσει λοιπόν κάτσε να σε κοιτάωαντί να σε πηδήξει.
Θα χρειαστεί επίσης να σχεδιάσετε για να του το μάθετε πήγαινε για ύπνο στο καλάθι του. Πράγματι, το καλάθι είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσετε το σκυλάκι σας, ειδικά όταν δεν είναι πάνω σας που θέλει να πηδήξει, αλλά στους καλεσμένους. Τους χαιρετάει έτσι, αλλά δεν είναι καλός τρόπος και πρέπει να το καταλάβει. Θα επιστρέψει όταν ηρεμήσει.

4. Να είστε πάντα λογικοί και συνεπείς
Να είστε λογικοί στις εντολές και την εκπαίδευση που δίνετε στον σκύλο σύντροφό σας. Αν θέλεις να σηκωθεί, μάθε του αυτό το κόλπο μόνο όταν καταλάβει ότι δεν μπορείς να πηδάς συνέχεια. Με άλλα λόγια, πρέπει πείτε τη διαφορά μεταξύ ενός αιτήματος από εσάς και της κακής συμπεριφοράς.
Επίσης, να είστε πάντα σίγουροι μείνετε συνεπείς στις παραγγελίες σας και πάνω από όλα φροντίστε να είναι συνεπής όλη η οικογένεια. Αν δεν θέλετε να δείτε το σκυλάκι σας να πηδάει, τα παιδιά ή οι φίλοι σας δεν πρέπει να τον συγχαρούν όταν το κάνει. Θα έθετε σε κίνδυνο ολόκληρη την εκπαίδευσή σας και ο σκύλος θα χανόταν.
Θα θέλατε να διαβάσετε:
Οι 5 βασικές παραγγελίες για την εκπαίδευση του σκύλου σας
Συχνά δραπέτης σκύλος; Τι να κάνω ?
Έχοντας σκύλο: 5 καλοί λόγοι